A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

info & steun » wilsverklaring

Wilsverklaringen inzake mijn gezondheidszorg en mijn levenseinde

Een wilsverklaring is een schriftelijke verklaring van wat men (niet meer) wil aan zorg en behandeling, op het moment dat men niet meer in staat zou zijn om zijn wil te uiten. 

Zolang men nog kan zeggen wat men wil, heeft men dat niet nodig. Artsen moeten immers steeds de toestemming vragen aan de patiënt voor elk onderzoek en elke behandeling. 

Duid je geen vertegenwoordiger aan, dan bepaalt de wet welke familieleden of andere personen in dat geval voor jou optreden. 

Hieronder voorzien we twee pdf-versies van een wilsverklaring, om te downloaden. 

1/ De papieren versie die je enkel kan openen en printen, om manueel in te vullen.

download papieren versie - pdf (1,5 Mb)

téléchargez la version française - pdf (0,2 Mb)

Laden Sie die deutsche Version - pdf (0,2 Mb)2/ De op je computer invulbare versie kan je openen, (gedeeltelijk) op je computer invullen, eventueel opslaan (enkel met Acrobat Pro) en printen.

download invulbare versie - pdf (1,6 Mb)

Let wel: check eerst of je het document kunt opslaan door bijvoorbeeld alleen je naam in te vullen. Kun je het niet bewaren, zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt om het document rustig in te vullen en vervolgens uit te printen. 

Na het printen:
- Niet vergeten op p.2 en p.4 te schrappen wat niet van toepassing is en een handtekeningparaaf te plaatsen bij de rubrieken die wel van toepassing zijn.
- Niet vergeten op p.3 te schrappen wat niet past.

Document bewaren
Bewaar het origineel en bezorg een kopie (indien van toepassing) aan (eventueel) je vertegenwoordiger, kinderen, huisarts, behandelend geneesheer-specialist en andere betrokken partijen.3/ Er bestaat ook een versie 'Wilsverklaring inzake mijn gezondheidszorg en mijn levenseinde ten behoeve van de religieuzen'

downlad versie voor religieuzen -pdf