A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Is dit de eerste keer dat je onze website bezoekt?

Lees hier meer over wat palliatieve zorg is en lees hier meer over hoe palliatieve zorg in Vlaanderen georganiseerd is.


Over vroegtijdige zorgplanning

Kom hier meer te weten over wat vroegtijdige zorgplanning inhoudt of neem ook eens een kijkje op de website www.delaatstereis.be die volledig in het teken staat van dit thema. Ben je op zoek naar meer informatie over wilsverklaringen? Lees er dan hier meer over.


Over PICT: Palliative Care Indicator Tool

De PICT is een eenvoudig en praktisch meetinstrument waarmee zorgverleners de palliatieve patiënt tijdig kunnen identificeren ongeacht hun aandoening. Dit gebeurt op basis van de ernst van de zorgnoden en niet enkel op basis van de levensverwachting. Kom er hier meer over te weten.

Over de netwerken palliatieve zorg

Lees hier meer over de werking van de netwerken palliatieve zorg en vind hier meer informatie over bij welk netwerk jij terecht kan.Wij worden gesteund door:


Giften zijn welkom

Wij proberen veel te realiseren met weinig middelen. Giften zijn daarom altijd welkom op ons rekeningnummer  IBAN   BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB met vermelding 'gift'. Hartelijk dank!


Een goed doel in je testament?

Heb je er al eens aan gedacht om een goed doel op te nemen in je testament?

Dat kan heel fiscaalvriendelijk. Als je overlijdt na 30 juni 2021, zal het goede doel geen erfbelasting meer op betalen op wat het erft. Het tarief zakt van 8,5 naar 0 procent. Vanaf deze datum geldt ook een nultarief voor schenkingen aan goede doelen. Let wel, het duolegaat verdwijnt vanaf 1 juli 2021. lees meer. 

17e Vlaams Congres Palliatieve Zorg

Op 7 oktober vindt het 17e Vlaams Congres Palliatieve Zorg plaats. Lees meer. 

Pallialine-richtlijn euthanasie geactualiseerd

We actualiseerden recent de Pallialine-richtlijn euthanasie. De richtlijn werd aangepast aan de Belgische zorgcontext en vermeldt recente wetswijzigingen. 

Deze richtlijn wil de hulpverleners in Vlaanderen ondersteunen bij de exploratie en uitvoering van euthanasie bij meerderjarigen.

Je kan de richtlijn raadplegen via www.pallialine.be 

Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen 2021

Op 25 en 26 november organiseren wij samen met Palliactief Nederland de Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg. Dit jaar staan we stil bij de vraag: “Zijn we niemand vergeten?” Lees meer

Palliatieve zorg tijdens corona

Wat met het coronavaccin bij palliatieve patiënten? Hoe geef je comfortzorg en symptoomcontrole aan palliatieve COVID-patiënten? En wat met afscheid nemen en rouw in coronatijden?

Op onze coronapagina vind je meer informatie over palliatieve zorg tijdens corona.

Nieuwe website

Op dit moment werken we volop aan een nieuwe website. Voor de nieuwe website zijn we op zoek naar patiënten, familieleden of zorgverleners die willen getuigen over hun ervaring met palliatieve zorg. Lees meer.


Nationale sensibiliseringscampagne 'Zorg en zoveel meer'

zorg en zoveel meer affiche

Welk beeld heb jij van palliatieve zorg? Met de campagne 'Zorg en zoveel meer' willen we misverstanden de wereld uithelpen! Lees er hier meer over of surf naar de website www.zorgenzoveelmeer.be 

Levenseindeverhalen

Mensen die weten dat hun levenseinde nadert, hebben vaak de wens om een duurzame herinnering of een boodschap na te laten voor hun geliefden. Er bestaan in Vlaanderen verschillende initiatieven die je hierin ondersteunen. Lees meer. 

  

Werelddag Palliatieve Zorg: bedreigd, maar belangrijker dan ooit

Op 10 oktober 2020 was het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg! Door de coronacrisis staat palliatieve zorg wereldwijd onder druk, maar tegelijkertijd is een kwaliteitsvolle levenseindezorg belangrijker dan ooit. Dat bewijzen we in de reeks 'Coronaverhalen' met ontroerende getuigenissen van palliatieve zorgverleners.

Bekijk hier de filmpjes  en lees hier het persbericht: 'Bedreigd, maar belangrijker dan ooit.'

 

Bezoek aan WZC in corona-tijden

Het debat rond de bezoekregeling in woonzorgcentra is momenteel erg actueel. In de media klinkt steeds meer kritiek op de strenge aanpak in sommige voorzieningen. Wij geloven dat het ook in corona-tijden mogelijk is om mensen in woonzorgcentra warmte en kwaliteit van leven te bieden. We spraken erover met twee WZC-directeurs die bewijzen dat het kan. Lees hier onze visie en het interview! 

Beleid: Palliatieve zorg in tijden van covid-19

We stuurden een memorandum uit naar de verschillende overheden, waarin we opriepen om meer aandacht te hebben voor palliatieve zorg in tijden van corona. Lees het memorandum hier en het persbericht hier.

Palliatieve zorg maakt het verschil!

Het COVID-19 virus maakt geen onderscheid. Palliatieve zorg maakt wel een verschil. Enkel samen krijgen we het virus klein!

Ontdek hier onze boodschap over het belang van en de nood aan palliatieve zorg tijdens de coronacrisis en laat je inspireren door Dr. Gert Huysmans en illustrator Senne.

Webinar 'Afscheid, rouw en verlies in tijden van corona'

Om tegemoet te komen aan de vele vragen over kwaliteitsvolle palliatieve zorg in tijden van corona, ontwikkelden we een webinar samen met drie experten en vier zorgverleners palliatieve zorg. De webinar is integraal te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Word ambassadeur van palliatieve zorg!

Heb jij een hart voor palliatieve zorg? Wil je je samen met ons inzetten voor iedereen die ermee te maken krijgt? Wil je ons helpen om het de aandacht te geven die het verdient? Dat kan! Door ambassadeur te worden. En het is nog eenvoudig en snel ook! Heb je interesse? Lees er hier meer over of registreer je hier!