A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Is dit de eerste keer dat je onze website bezoekt?

Lees hier meer over wat palliatieve zorg is en lees hier meer over hoe palliatieve zorg in Vlaanderen georganiseerd is en waaruit het palliatief zorgaanbod in uw buurt bestaat.

Word ambassadeur van palliatieve zorg!

Heb jij een hart voor palliatieve zorg? Wil je je samen met ons inzetten voor iedereen die ermee te maken krijgt? Wil je ons helpen om het de aandacht te geven die het verdient? Dat kan! Door ambassadeur te worden. En het is nog eenvoudig en snel ook!

Heb je interesse? Lees er hier meer over of registreer je hier!
Over vroegtijdige zorgplanning

Kom hier meer te weten over wat vroegtijdige zorgplanning inhoudt of neem ook eens een kijkje op de website www.delaatstereis.be die volledig in het teken staat van dit thema. Ben je op zoek naar meer informatie over wilsverklaringen? Lees er dan hier meer over.

Over de netwerken palliatieve zorg

Lees hier meer over de werking van de netwerken palliatieve zorg en vind hier meer informatie over bij welk netwerk jij terecht kan.

Wij worden gesteund door:


palsed‘Checklist Palliatieve Sedatie’ nu beschikbaar 

Palliatieve sedatie is een medische praktijk die niet altijd eenvoudig is en grote deskundigheid en zorg vereist, medisch-technisch maar even goed communicatief. Om de brug te slaan van de Richtlijn Palliatieve sedatie naar een goede praktijk aan het bed van de patiënt heeft onze Werkgroep Ethiek een ‘Checklist Palliatieve Sedatie’ opgesteld, die voorgesteld werd op onze studiedag van afgelopen 12 december. Deze checklist is een eenvoudig en laagdrempelig werkinstrument dat bruikbaar is in elke setting.

Bekijk en download de checklist hier.

Consulteer hier de gedetailleerde richtlijn palliatieve sedatie.

Vacatures

dokterMedisch staflid palliatieve zorg / UZ Leuven

Het Palliatief Support Team (PST) en de Palliatieve Zorg Eenheid (PZE) binnen UZ Leuven zoeken in het kader van een uitbreiding van het artsenmandaat één arts-staflid voor een 50% tewerkstelling. Solliciteren vóór 01/03/2020. Meer informatie.

2 deeltijdse verpleegkundigen

De Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB / UGent) is op zoek naar 2 deeltijdse verpleegkundigen (m/v) in het kader van het internationaal onderzoeksproject DIAdIC. Solliciteren vóór 31 maart 2020. Meer informatie.

Meer dan 1000 deelnemers op 16e Vlaams Congres Palliatieve Zorg

Gert Huysmans“Hoe houden we het hoofd boven water als je weet dat je afscheid moet nemen van alles dat je lief is?”

Met die vraag in zijn welkomstwoordje vatte onze voorzitter Dr. Gert Huysmans het thema samen van het 16e Vlaams Congres Palliatieve Zorg, dat op dinsdag 15 oktober meer dan 1000 belangstellenden naar het Kursaal van Oostende bracht. Onder het thema ‘Boven water’ belichtte het congres de gevoelens in de laatste levensfase. Lees meer.

euthanasieEuthanasie: iedereen praat over de nooduitgang, maar wie denkt er nog aan brandpreventie? 

In het debat zoals het wordt gevoerd, worden de mogelijkheden van palliatieve zorg nog al te vaak over het hoofd gezien. Ten onrechte, want het wekt de indruk dat er gekozen moet worden tussen palliatieve zorg en euthanasie. Lees meer.

       

Giften zijn welkom

Wij proberen veel te realiseren met weinig middelen. Giften zijn daarom altijd welkom op ons rekeningnummer  IBAN   BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB met vermelding 'gift'. Hartelijk dank!


Een goed doel opnemen ...

... in je testament (duolegaat) kan fiscaal bijzonder interessant zijn. Klik hier voor meer info.