A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Is dit de eerste keer dat u onze website bezoekt?

Lees hier meer over wat palliatieve zorg is en lees hier meer over hoe palliatieve zorg in Vlaanderen georganiseerd is en waaruit het palliatief zorgaanbod in uw buurt bestaat.Over vroegtijdige zorgplanning

Kom hier meer te weten over vroegtijdige zorgplanning of op de website www.delaatstereis.be die volledig in het teken staat van dit thema.Over de netwerken palliatieve zorg

Lees hier meer over de netwerken palliatieve zorg en vind hier een overzicht terug van bij welk netwerk u terecht kunt.De Federatie wordt gesteund door:


Word jij onze nieuwe wetenschappelijk medewerker?

Heb jij een hart voor palliatieve zorg en een neus voor wetenschappelijk onderzoek? Heb jij een masterdiploma of PhD op zak en/of relevante ervaring? Wij zijn op zoek naar een collega die zich toelegt op de bevordering van onderzoek en zich verdiept in de ontwikkeling van richtlijnen over palliatieve zorg.

Bekijk de vacature hier.
Solliciteren kan tot 25 januari 2019 via dit e-mailadres.
Studiedag 'Geen kanker, toch palliatief'Acht artsen en verpleegkundigen vertellen over de manier waarop palliatieve zorg op hun afdeling wordt vormgegeven en ervaren. 

Meer info in de uitnodiging  Inschrijven via het WebPlatform

Doorbraak: PICT aanvaard!

In het Staatsblad werden nieuwe criteria gepubliceerd om de palliatieve patiënt in een vroeger stadium te identificeren. Voortaan zal dit gebeuren aan de hand van diens kwetsbaarheid en niet meer op basis van diens levensverwachting. 

Lees hier het persbericht van minister De Block
Lees hier ons persbericht 
Lees hier meer over de PICT (Palliative Care Indicator Tool)


Giften zijn welkom

De Federatie probeert veel te realiseren met weinig middelen. Giften zijn daarom altijd welkom op ons rekeningnummer  IBAN   BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB met vermelding 'gift'. Hartelijk dank!


Een goed doel opnemen ...

... in uw testament (duolegaat) kan fiscaal bijzonder interessant zijn. Klik hier voor meer info.